lezen

Boekrecensies

helpen je om na te gaan of een boek jouw tijd waard is. Daarom geef ik hier mijn boekrecensies. Het zijn de boeken waar ik veel uitgehaald heb en goed toe kan passen in mijn eigen dagelijkse praktijk, maar ook in mijn adviezen. Voor meer werkplezier en/of een hoger veiligheidsniveau.

Nooit meer te druk
Wil je de drukte de baas zijn? Dan is het boek  Nooit meer te druk  van Tony Crabbe  heel geschikt als vertrekpunt. Aandachtsmanagement in plaats van timemanagement en ook nog eens met de juiste prioriteiten.

Nooit meer te druk - Tony Crabbe

RI&E in 100 vragen
Voor wie aan de slag wilt met de RI&E is er het boek RI&E in 100 vragen van Daan Speetjens en Walter Zwaard. Het beantwoordt de meest voor de hand liggende vragen en is daardoor heel geschikt als vertrekpunt. Daarnaast biedt het een naslagwerk.

Verdraaide organisaties
Managementsystemen helpen ons. Maar soms nemen ze de overhand waardoor de bedrijfsvoering overwegend systeemgericht wordt in plaats van klantgericht. Het ontneemt ons soms de focus op onze eindproduct. Het boek Verdraaide organisaties van Wouter Hart en Marius Buiting biedt een manier om weer grip te krijgen op de juiste focus. Het bestaansrecht van organisaties.

Verdraaide organisaties