Arbobekwaam

Handboek Arbeid & Gezondheid, door diverse auteurs

Wie werkzaam is in het domein arbeid en gezondheid weet hoe breed het werkveld is. Het is dan lastig om jezelf bij te scholen op alle fronten. Om goed te kunnen handelen en adviseren is het echter wel van belang om bij te blijven vwb de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Dit boek biedt een handig naslagwerk waarin een aantal experts de laatste stand van zaken uitgewerkt hebben. Ieder jaar komt er een geactualiseerde versie uit, zodat je verzekerd bent van de laatste inzichten.

Hoofdcategorieën die aan bod komen zijn:
✓ Chemische factoren;
✓ Fysische factoren;
✓ Biologische factoren;
✓ Fysieke belasting;
✓ Psychische factoren.

Deze onderwerpen zijn verder onderverdeeld in subcategorieën. Het is goed te gebruiken als naslagwerk. Dat maakt het praktisch. Ieder hoofdstuk is voorzien van bronvermeldingen met handige doorverwijzingen voor verdere verdieping.

Dit boek vind ik met name geschikt voor de kerndeskundigen in de domeinen HVK, AH en A&O. Het helpt mij om te begrijpen waarom we doen wat we doen, doordat de dingen weer even op een rijtje gezet zijn met achtergrondinformatie. Ik gebruik het zowel als refreshment als nuttig naslagwerk. De uitleg vind ik begrijpelijk en tegelijkertijd diepgaand genoeg. Het voelt aan als een lesboek, maar dat sluit aan bij de informatiebehoefte die ik heb.

Er wordt veel vakjargon gebruikt, maar het is wel voorzien van een toelichting, waardoor dit boek ook geschikt is voor de beginnende kameraad specialist. Dat komt de begrijpelijkheid ten goede.

Titel: Handboek Arbeid & Gezondheid
Auteur(s): Dr. W.J.T. van Alphen, Ir. A.A.M. Leutscher RAH, H.P. Pennekamp, Drs. K.B.J. Schreibers Eur. Erg.
Uitgeverij: Vakmedianet, Alphen aan den Rijn
Jaar: Jaarlijkse uitgave
ISBN: 9789462156005

Door Ludolf Prins
Wie is Ludolf Prins?
Ken je mijn arbogereedschap al?