ONDER-INVLOED-TAMARA-ONO

Onder invloed, door Tamara Onos

Enigszins behorend tot de buitencategorie, het debuutboek van Tamara Onos. Tot de buitencategorie, omdat het niet een traditioneel kennisboek is zoals we dat overwegend kennen in het veiligheidsdomein, maar een heuse (psychologische) thriller. De enige in mijn reviewlijst van deze categorie. Subtiel heeft ze enige arbeidshygiënische kennis en inzichten verweven in het verhaal. Overigens een verhaal dat je pakt en dat maakt dat je het boek het liefst in een teug uitleest.

Zonder spoilers weg te willen geven, komen met name de risico’s van blootstelling en blootstellingsroutes van gevaarlijke stoffen aan bod, maar bijvoorbeeld ook reanimatie en mogelijke fysieke gevolgen van stress aan bod.

Wat ik er zo goed aan vind is dat met dit initiatief een breder publiek aangesproken wordt. Daarmee maak je ook een breder publiek bewust voor veiligheidsrisico’s. Het boek neemt je mee in de gedachtegang van de hoofdpersoon Renske Nijland, waarmee je inzicht krijgt in haar mindset en als lezer er zelf ook nog wat van op kunt steken. Tamara zet hiermee een mooie stap om arbeidshygiëne breder op de kaart te zetten en moedigt de lezer aan om ook zelf na te denken over veiligheid.

Met een reviewscore van 4.2 op een schaal tot 5 op bol.com kun je gerust stellen dat het boek goed ontvangen is. Het boek leest dan ook makkelijk weg. Tamara heeft overigens ook een blogsite; www.tamaraonos.nl. Hier vind je ook aan het onderwerp gerelateerde links voor verdere verdieping in de blogonderwerpen.

Titel: Onder invloed
Auteur(s): Tamara Onos
Uitgeverij: LetterRijn, Leidschendam
Jaar: feb 2019
ISBN: 9789491875786

Door Ludolf Prins
Wie is Ludolf Prins?
Ken je mijn arbogereedschap al?