RI&E in 100 vragen

RI&E in 100 vragen, door Daan Speetjens en Walter ZwaardWanneer je aan de slag wilt met de RI&E zit je vol vragen. Begrijpelijk, want als het niet je dagelijks werk is, is het best lastig om uit alle beschikbare informatie jouw antwoorden te filteren. Daarom hebben de schrijvers van dit boekje de meest gestelde vragen verzameld en beantwoord.

Dit boekje beantwoordt vragen als:
✓  Wanneer moet je een RI&E hebben?
✓ Aan welke wettelijke eisen moet een RI&E voldoen?
✓ Hoe kom ik erachter of er voor mijn branche al een RI&E-instrument is?
✓ Hoe worden risico’s geïnventariseerd en geëvalueerd?
✓ Wat is de rol van verzekeraars bij de RI&E?

En nog veel meer. 100 in totaal om precies te zijn :-). Dit boek is geschikt voor wie met de RI&E aan de slag gaat, zonder de wetgeving uitgebreid uit te willen pluizen. Dat hebben de schrijvers van dit boekje namelijk al voor je gedaan en vervolgens hebben ze dit gebundeld in de 100 vragen. Ook komen de rollen van verschillende stakeholders aan bod, zoals directie, arbodienst, I-SZW, uitzendkrachten en ondernemingsraad.Het is goed te gebruiken als naslagwerk. Dat maakt het praktisch.

Het geeft concrete antwoorden op concrete vragen en geeft daardoor goede handvatten. Het geeft veel informatie zonder dat het meteen aanvoelt als een lesboek. Doordat korte vragen door korte antwoorden worden opgevolgd leest het gemakkelijk weg. Daarnaast wordt er geen veelvoud aan vakjargon gebruikt, wat de begrijpelijkheid ten goede komt.

Titel: RI&E in 100 vragen
Auteurs: Daan Speetjes en Walter Zwaard
Aantal pagina’s: 106
Uitgeverij: Kluwer Alphen aan den Rijn
Jaar: dec 2015
ISBN: 9789013093063

Door Ludolf Prins
Wie is Ludolf Prins?
Ken je mijn arbogereedschap al?